Maslový rezeň

Ingrediencie na 2 porcií
  • Mäso - teľacie 400g
  • Pečivo - žemle 2
  • Maslo 40g
  • Tuk 20g
  • Vajce 1
  • Citrónová kôra
  • Mlieko 0 -5 dl
  • Muškátový kvet mletý
  • Korenie - čierne - mleté
  • Sol´

Umyté a osušené teľacie mäso pokrájame a so žemľou namočenou v mlieku a vytlačenou jemne zomelieme v mäsovom mlynčeku. Pridáme vajce, postrúhanú citrónovú kôru, mletý muškátový kvet, mleté čierne korenie, soľ a všetko spolu dobre premiešame.

Z pripravenej masy robíme rezne hrubé asi 1cm, ktoré z jednej strany poprášime múkou a z oboch strán na rozohriatom tuku opečieme do zlata.

Upečené rezne pred podávaním polejeme roztopeným maslom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy