Zemiaková kaša

Ingrediencie na 4 porcií
  • Zemiaky 1kg
  • Rasca
  • Sol´
  • Maslo 50g
  • Mlieko 4dl
  • Maslo 60g - roztopené

Očistené, olúpané a pokrájané zemiaky uvaríme so soľou a s rascou do mäkka. Potom z nich zlejeme vodu, pridáme maslo a dobre popučíme alebo pretrieme cez lis na zemiaky, ešte kým sú horúce.

Za stáleho miešania pridáme horúce mlieko, podľa chuti ešte osolíme a dohladka vymiešame. Kašu upravenú na mise polejeme roztopeným maslom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy