Vlašský šalát

Ingrediencie na 2 porcií
  • Zemiaky 1/2 kg
  • Šunka 300g
  • Uhorka - kyslá 300g
  • Cibuľa 50g
  • Jablko 200g
  • Majonéza

Dobre umyté zemiaky zalejeme vodou, uvaríme, scedíme vodu, zemiaky ošúpeme a pokrájame na malé kocky.

Pridáme na kocky pokrájanú šunku, uhorky, drobno posekanú cibuľu, olúpané, očistené a na malé kocky pokrájané jablká.

Všetko spolu zamiešame a polejeme majonézou.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy