Lokše zo zemiakového cesta

Ingrediencie na 2 porcií
  • Zemiaky 400g - pretlačené
  • Sol´ 1 lyžička
  • Múka - hladká 150g
  • Masť

V šupe uvarené, očistené zemiaky pretlačíme, pridáme soľ, múku a zamiesime hladké cesto. Z cesta urobíme dlhý šúľok, rozkrájame na väčšie kúsky a na múkou posypanej doske každý kúsok rozvaľkáme na lokšu.

Na rozohriatom sporáku alebo plechu vo vyhriatej rúre upečieme po oboch stranách. Upečené pomastíme rozpustenou masťou, rozkrojíme na štvoro a podávame teplé.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy