Strapačky s hlávkovou kapustou

Ingrediencie na 4 porcií
  • Zemiaky 1kg
  • Sol´ lyžička
  • Múka - hladká 300g
  • Kapusta - hlávková 600g - hlávková
  • Maslo 120g
  • Cibuľa 30g

Očistenú hlávkovú kapustu postrúhame alebo nadrobno posekáme. Na troške masla speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme kapustu, posolíme a udusíme do mäkka. Surové zemiaky postrúhame, osolíme, pridáme múku a zarobíme cesto.

Z cesta nožom hádžeme do vriacej vody malé halušky. Keď výjdu na povrch, hneď ich vyberieme, dáme do rajnice s udusenou kapustou a polejeme zvyšným rozpusteným maslom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na rezančeky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska, strúčiky hrášku umyjeme a očistíme. Sójové výhonky prepláchneme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kukuričné klásky necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme dostatok osolenej vody, necháme zovrieť a strúčiky v nej varíme asi 2 minúty. potom ich scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania prudko opečieme. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pripravenú zeleninu za stáleho miešania opekáme vo zvyšnom oleji domäkka. Prilejeme vývar, pridáme mäso a ohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou.

Štítky receptov

Typ prípravy