Strapačky s hlávkovou kapustou

Ingrediencie na 4 porcií
  • Zemiaky 1kg
  • Sol´ lyžička
  • Múka - hladká 300g
  • Kapusta - hlávková 600g - hlávková
  • Maslo 120g
  • Cibuľa 30g

Očistenú hlávkovú kapustu postrúhame alebo nadrobno posekáme. Na troške masla speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme kapustu, posolíme a udusíme do mäkka. Surové zemiaky postrúhame, osolíme, pridáme múku a zarobíme cesto.

Z cesta nožom hádžeme do vriacej vody malé halušky. Keď výjdu na povrch, hneď ich vyberieme, dáme do rajnice s udusenou kapustou a polejeme zvyšným rozpusteným maslom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

12.01.2011
Ivetka

Mäso osušíme a nakrájame na tenké pásiky. Čili papričku umyjeme zbavíme vnútra a jemne nakrájame. Bazalku umyjeme a osušíme. Bambusové výhonky necháme odkvapkať a nakrájame. Kari pastu zahrejeme vo woku. Pridáme smotanu z kokosového mlieka a varíme pokiaľ sa na povrchu nevytvorí žltá vrstva. Pridáme kurkumu, mäso, dve tretiny bazalkových lístkov, palmový cukor a polovicu kokosového mlieka. Varíme 4 minúty a potom prilejeme zvyšok kokosového mlieka. Pridáme čili papričku a bambusové výhonky, dusíme ďalšie 4 minúty, ochutíme rybou omáčkou a korením a posypeme zvyškom lístkov bazalky.

Štítky receptov

Typ prípravy