Kuracie chipsy s nivovou omáčkou



Ingrediencie na 2 porcií
  • Mäso - kuracie - prsia 500g
  • Soľ cesnaková
  • Vajce 2ks
  • Múka - hladká 1 hrnček
  • Strúhanka 1 hrnček
  • Maslo 125g
  • Smotana na šľahanie 250ml
  • Syr - tavený 140g
  • Syr - niva 130g

Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na čo najmenšie a najtenšie kúsky (približne 2x2 cm). Z oboch strán okoreníme cesnakovou soľou (namiesto cesnakovej soli môžeme použiť aj kombináciu morskej soli a sušeného cesnaku). Kuracie kúsky najprv obalíme vo vajíčku, potom v zmesi múky a strúhanky, a z oboch strán vypražíme v rozpálenom oleji.

Omáčku si pripravíme tak, že si najprv v hrnci rozpustíme maslo. Prilejeme šľahačkovú smotanu a necháme zohriať. Postupne pridáme tavený syr a nahrubo nastrúhaný syr Niva (alebo akýkoľvek iný syr s modrou plesňou, napríklad Gorgonzolu). Miešame, kým sa rozpustí všetok syr a omáčka jemne zovrie.

Omáčku servírujeme v menšej miske, ku ktorej naukladáme voňavé cesnakové kuracie chipsy. Podávame s pečivom, čerstvým šalátom alebo len tak bez prílohy.