Veselé hrianky

Ingrediencie na 1 porcií
  • Toastový chlieb 2 ks
  • Paprika farebná 2 ks
  • Vajce 2 ks - menšie
  • Syr - čedar 2 plátky
  • Maslo
  • Olej 1 PL
  • Soľ
  • Korenie - čierne - mleté
  • Kajenská paprika

V toastovači opečieme dva krajce toastového chleba a necháme ich vychladnúť.

Farebnú papriku si medzitým nakrájame na hrubšie kolieska. Môžeme použiť napríklad žltú a červenú papriku, podľa fantázie a počtu porcií (jedno koliesko papriky na jeden krajec chleba).

Na panvici rozohrejeme olej a pridáme kolieska papriky, ktoré krátko opečieme z oboch strán. Potom do každého kolieska rozbijeme jedno vajíčko a kolieska papriky varechou jemne pritlačíme ku dnu panvice, aby sa vajíčka nerozliali po panvici. Vajíčka osolíme, okoreníme, pridáme štipku kajenskej papriky a necháme upiecť tak dlho, aby sa bielka prepiekli ale žĺtka ostali tekuté.

Toasty potrieme tenkou vrstvou masla, položíme na ne plátky syru Cheddar a navrch uložíme vajíčka v paprike. Môžeme chvíľku počkať, kým teplé vajíčka trošku roztopia syr a podávame.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy