Perfektný šalát s nájdeným vajíčkom



Ingrediencie na 1 porcií
  • Poľníček 2 hrste
  • Avokádo 1/2 ks
  • Reďkovka 3 ks
  • Paradajky - cherry 4 ks
  • Olej - olivový 2 PL
  • Citrónová šťava z 1/2 citróna
  • Krutóny
  • Syr - parmezán hobliny
  • Vajce 1 ks
  • Soľ
  • Korenie - čierne

Do väčsej misy dáme umytý šalát poľníček (alebo aj iný druh šalátu podľa chuti, napríklad baby špenát). Pridáme na kocky nakrájanú polovicu avokáda, štvrtinky cherry paradajok a reďkovky narezané na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a zalejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Posypeme krutónmi podľa chuti (v našom prípade syrovými, no rovnako výborné sú aj cesnakové, či solené alebo bylinkové) a hoblinami parmezánu.

V menšom hrnci necháme zovrieť vodu a na hrniec položíme kovové sitko tak, aby bolo ponorené vo vode aspoň do polovice. Medzitým si menšiu misku vyložíme potravinovou fóliou. Do misky rozbijeme jedno vajíčko, jemne osolíme a okoreníme. Vajíčko zabalíme do balíčka a položíme do sitka tak, aby bolo celé ponorené vo vode. Varíme asi 3-5 minút podľa veľkosti vajíčka.

Uvarené vajíčko opatrne rozbalíme z fólie (malo by mať stále tekuté žĺtko) a položíme na porciu šalátu. Prekrojíme a necháme žĺtko rozliať po všetkých ingredienciách šalátu.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.01.2011
Ivetka

Bielky vyšľahajte na pevný sneh a zašľahajte cukor. Ľahko vmiešajte mandle a múku. Cesto nalejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy. Pečieme pri 180°C asi 25 minút. Hotový korpus vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Tvaroh vyšľaháme s džusom a cukrom. Uložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a necháme vychladiť. Vychladený tvarohový krém so šľahačkou zapracujeme do rozpustenej želatiny. Korpus pozdĺžne prekrojíme. Spodný diel položíme na dno formy, nalejeme naň polovicu krému a poukladajte časť mandariniek. Zalejte väčšinou zvyšku krému a priklopíme horným korpusom. Tortu necháme 2 hodiny tuhnúť v chlade. Po stuhnutí vyberieme z formy, potrieme zvyškom krému a ozdobíme mandarinkami.

Štítky receptov

Typ prípravy