Perfektný šalát s nájdeným vajíčkom



Ingrediencie na 1 porcií
  • Poľníček 2 hrste
  • Avokádo 1/2 ks
  • Reďkovka 3 ks
  • Paradajky - cherry 4 ks
  • Olej - olivový 2 PL
  • Citrónová šťava z 1/2 citróna
  • Krutóny
  • Syr - parmezán hobliny
  • Vajce 1 ks
  • Soľ
  • Korenie - čierne

Do väčsej misy dáme umytý šalát poľníček (alebo aj iný druh šalátu podľa chuti, napríklad baby špenát). Pridáme na kocky nakrájanú polovicu avokáda, štvrtinky cherry paradajok a reďkovky narezané na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a zalejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Posypeme krutónmi podľa chuti (v našom prípade syrovými, no rovnako výborné sú aj cesnakové, či solené alebo bylinkové) a hoblinami parmezánu.

V menšom hrnci necháme zovrieť vodu a na hrniec položíme kovové sitko tak, aby bolo ponorené vo vode aspoň do polovice. Medzitým si menšiu misku vyložíme potravinovou fóliou. Do misky rozbijeme jedno vajíčko, jemne osolíme a okoreníme. Vajíčko zabalíme do balíčka a položíme do sitka tak, aby bolo celé ponorené vo vode. Varíme asi 3-5 minút podľa veľkosti vajíčka.

Uvarené vajíčko opatrne rozbalíme z fólie (malo by mať stále tekuté žĺtko) a položíme na porciu šalátu. Prekrojíme a necháme žĺtko rozliať po všetkých ingredienciách šalátu.