Rýchly kuskus

Ingrediencie na 3 porcií
  • Olej - olivový 3 lyžice
  • Soľ 1/4 lyžičky
  • Bazalka čerstvá nakrájaná 1/4 hrnčeka
  • Paradajka 12 - sušené
  • Kuskus 1 hrnček - predvarený
  • Voda 1 hrnček - vriaca
  • Orech - píniový 1/4 hrnčeka
  • Ocot - balzamikový
  • Šalát čerstvý - ako príloha

V miske premiešajte olivový olej, soľ, bazalku, nakrájané sušené paradajky a zatiaľ neuvarený kuskus. Zalejte vriacou vodou, misku potiahnite kuchyňskou fóliou a nechajte asi 5 minút stáť.

Medzitým si na panvici opražte píniové oriešky. Po približne piatich minútach kuskus premiešajte vidličkou a vmiešajte oriešky.

Servírujte na šaláte pokvapkané balzamikovým octom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy