Rýchly kuskus

Ingrediencie na 3 porcií
  • Olej - olivový 3 lyžice
  • Soľ 1/4 lyžičky
  • Bazalka čerstvá nakrájaná 1/4 hrnčeka
  • Paradajka 12 - sušené
  • Kuskus 1 hrnček - predvarený
  • Voda 1 hrnček - vriaca
  • Orech - píniový 1/4 hrnčeka
  • Ocot - balzamikový
  • Šalát čerstvý - ako príloha

V miske premiešajte olivový olej, soľ, bazalku, nakrájané sušené paradajky a zatiaľ neuvarený kuskus. Zalejte vriacou vodou, misku potiahnite kuchyňskou fóliou a nechajte asi 5 minút stáť.

Medzitým si na panvici opražte píniové oriešky. Po približne piatich minútach kuskus premiešajte vidličkou a vmiešajte oriešky.

Servírujte na šaláte pokvapkané balzamikovým octom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na rezančeky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska, strúčiky hrášku umyjeme a očistíme. Sójové výhonky prepláchneme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kukuričné klásky necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme dostatok osolenej vody, necháme zovrieť a strúčiky v nej varíme asi 2 minúty. potom ich scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania prudko opečieme. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pripravenú zeleninu za stáleho miešania opekáme vo zvyšnom oleji domäkka. Prilejeme vývar, pridáme mäso a ohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou.

Štítky receptov

Typ prípravy