Zdravý mrkvový koláčik



Ingrediencie
  • Vajce 2ks
  • Cukor - kokosový 1 hrnček
  • Múka - špaldová celozrnná 2 hrnčeky
  • Kypriaci prášok do pečiva 1ks
  • Olej 1/2 hrnčeka
  • Mlieko 1 hrnček
  • Mrkva - strúhaná 1 hrnček
  • Pomaranč 1ks
  • Tvaroh - mäkký 250g
  • Kyslá smotana 2 kelímky
  • Citrónový cukor 1bal.
  • Soľ

Vo väčšej miske vyšľaháme celé vajíčka s kokosovým cukrom do peny. Prisypeme múku a kypriaci prášok do pečiva, prilejeme olej a mlieko a vymiešame hladké cesto. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, šťavu a kôru z pomaranča, štipku soli a všetko spolu premiešame. Hotové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie. Koláčik pečieme asi 30 minút na 180 stupňoch.

Kým koláčik vychladne, pripravíme si polevu. V miske rozmiešame tvaroh s kyslou smotanou a citrónovým cukrom. Ako alternatívu môžeme použiť aj vanilínový cukor alebo iné sladidlo podľa chuti. Vychladnutý koláčik potrieme tvarohovou polevou a posypeme nahrubo nastrúhanou mrkvou, prípadne ozdobíme podľa svojej fantázie.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

12.01.2011
Ivetka

Mäso osušíme a nakrájame na tenké pásiky. Čili papričku umyjeme zbavíme vnútra a jemne nakrájame. Bazalku umyjeme a osušíme. Bambusové výhonky necháme odkvapkať a nakrájame. Kari pastu zahrejeme vo woku. Pridáme smotanu z kokosového mlieka a varíme pokiaľ sa na povrchu nevytvorí žltá vrstva. Pridáme kurkumu, mäso, dve tretiny bazalkových lístkov, palmový cukor a polovicu kokosového mlieka. Varíme 4 minúty a potom prilejeme zvyšok kokosového mlieka. Pridáme čili papričku a bambusové výhonky, dusíme ďalšie 4 minúty, ochutíme rybou omáčkou a korením a posypeme zvyškom lístkov bazalky.

Štítky receptov

Typ prípravy