Zdravý mrkvový koláčik



Ingrediencie
  • Vajce 2ks
  • Cukor - kokosový 1 hrnček
  • Múka - špaldová celozrnná 2 hrnčeky
  • Kypriaci prášok do pečiva 1ks
  • Olej 1/2 hrnčeka
  • Mlieko 1 hrnček
  • Mrkva - strúhaná 1 hrnček
  • Pomaranč 1ks
  • Tvaroh - mäkký 250g
  • Kyslá smotana 2 kelímky
  • Citrónový cukor 1bal.
  • Soľ

Vo väčšej miske vyšľaháme celé vajíčka s kokosovým cukrom do peny. Prisypeme múku a kypriaci prášok do pečiva, prilejeme olej a mlieko a vymiešame hladké cesto. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, šťavu a kôru z pomaranča, štipku soli a všetko spolu premiešame. Hotové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie. Koláčik pečieme asi 30 minút na 180 stupňoch.

Kým koláčik vychladne, pripravíme si polevu. V miske rozmiešame tvaroh s kyslou smotanou a citrónovým cukrom. Ako alternatívu môžeme použiť aj vanilínový cukor alebo iné sladidlo podľa chuti. Vychladnutý koláčik potrieme tvarohovou polevou a posypeme nahrubo nastrúhanou mrkvou, prípadne ozdobíme podľa svojej fantázie.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

19.11.2010
Ivetka

Žemle pokrájajte a zalejte mliekom, Tekvicu očistite, nakrájajte na malé kocky a dajte do misy. Pridajte tekvicové semienka, nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a rozpustené maslo. Primiešajte žemle, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Kuracie prsia umyte, osušte a prerežte do nich kapsu. Naplňte ju pripravenou plnkou a otvory spojte špáradlom. Na panvici rozohrejte olej a kapsy opečte dozlatista. Preložte ich do pekáčika, osoľte,mierne podlejte vývarom, a pridajte zvyšné maslo. Vložte do vyhriatej rúry a dopekajte pri teplote 200°C asi 30 minút. Počas pečenia mäso podľa potreby podlievajte. Mäkké mäso vyberte a uchovajte v teple. Výpek zaprášte múkou, opražte, zalejte vodou a prevarte. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Kuracie prsia prekrojte, polejte omáčkou a doplňte grilovanou,alebo opečenou zeleninou.

Štítky receptov

Typ prípravy