Zdravý mrkvový koláčik



Ingrediencie
  • Vajce 2ks
  • Cukor - kokosový 1 hrnček
  • Múka - špaldová celozrnná 2 hrnčeky
  • Kypriaci prášok do pečiva 1ks
  • Olej 1/2 hrnčeka
  • Mlieko 1 hrnček
  • Mrkva - strúhaná 1 hrnček
  • Pomaranč 1ks
  • Tvaroh - mäkký 250g
  • Kyslá smotana 2 kelímky
  • Citrónový cukor 1bal.
  • Soľ

Vo väčšej miske vyšľaháme celé vajíčka s kokosovým cukrom do peny. Prisypeme múku a kypriaci prášok do pečiva, prilejeme olej a mlieko a vymiešame hladké cesto. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, šťavu a kôru z pomaranča, štipku soli a všetko spolu premiešame. Hotové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie. Koláčik pečieme asi 30 minút na 180 stupňoch.

Kým koláčik vychladne, pripravíme si polevu. V miske rozmiešame tvaroh s kyslou smotanou a citrónovým cukrom. Ako alternatívu môžeme použiť aj vanilínový cukor alebo iné sladidlo podľa chuti. Vychladnutý koláčik potrieme tvarohovou polevou a posypeme nahrubo nastrúhanou mrkvou, prípadne ozdobíme podľa svojej fantázie.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na rezančeky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska, strúčiky hrášku umyjeme a očistíme. Sójové výhonky prepláchneme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kukuričné klásky necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme dostatok osolenej vody, necháme zovrieť a strúčiky v nej varíme asi 2 minúty. potom ich scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania prudko opečieme. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pripravenú zeleninu za stáleho miešania opekáme vo zvyšnom oleji domäkka. Prilejeme vývar, pridáme mäso a ohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou.

Štítky receptov

Typ prípravy