Vianočné guľky zasnežené jablkami

Ingrediencie
  • Múka - kukuričná 160g
  • Pšeno 250g
  • Jablko
  • Sirup - javorový
  • dojčenská voda Lucka 500 ml
  • morská soľ

Do pšena, ktoré sme uvarili v dojčenskej vode Lucka, pridáme múku, soľ a vidličkou dobre vymiešame, kým nám nevznikne cesto. Necháme ho na 20 min. uležať v chladničke. Medzitým si dáme zovrieť vodu a nahádžeme do nej z cesta vytvarované guľôčky. Keď vyplávajú na hladinu, sú už uvarené a môžeme ich servírovať. Na tanieriku ich zalejeme zlatistým medom a zasnežíme nastrúhaným jabĺčkom. Starším deťom môžeme pridať aj orechy a škoricu.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy