Vianočné guľky zasnežené jablkami

Ingrediencie
  • Múka - kukuričná 160g
  • Pšeno 250g
  • Jablko
  • Sirup - javorový
  • dojčenská voda Lucka 500 ml
  • morská soľ

Do pšena, ktoré sme uvarili v dojčenskej vode Lucka, pridáme múku, soľ a vidličkou dobre vymiešame, kým nám nevznikne cesto. Necháme ho na 20 min. uležať v chladničke. Medzitým si dáme zovrieť vodu a nahádžeme do nej z cesta vytvarované guľôčky. Keď vyplávajú na hladinu, sú už uvarené a môžeme ich servírovať. Na tanieriku ich zalejeme zlatistým medom a zasnežíme nastrúhaným jabĺčkom. Starším deťom môžeme pridať aj orechy a škoricu.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy