Paradajková bruschetta

Ingrediencie
  • Pečivo - bageta 3 ks
  • Syr - parmezán 50 g
  • Maslo 100 g
  • Petržlenová vňať 2 lyžice
  • Olivy - čierne 50 g
  • Cibuľka - jarná 2 ks
  • Olej - olivový
  • Sol´
  • Korenie
  • Paradajka sušená 100 g
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Paradajka 5 ks

Maslo zmiešame s parmezánom, roztlačeným cesnakom, petržlenovou vňaťou a ľahko osolíme. Vzniknutú zmes natrieme na polovice bagiet. Paradajky prepolíme, potrieme olivovým olejom a ugrilujeme na grile z oboch strán cca 5 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na drobnejšie kocky. Vložíme do misky a pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, nakrájané olivy, nakrájané sušené paradajky a bazalku. Dochutíme olivovým olejom, soľou a korením. Namazané bagety ugrilujeme na strednom ohni z oboch strán cca. 3-4 minúty.