Chocolate mini cupcakes

Ingrediencie na 25 porcií
  • Čokoláda 100 gramov
  • Maslo 80 gramov
  • Vajce 2
  • Cukor - kryštálový 2-4 lyžice
  • Kakao 4 lyžice - preosiate
  • Múka 100 gramov - preosiata
  • Soda bikarbona 1/2 čajovej lyžičky
  • Kypriaci prášok do pečiva 3/4 čajovej lyžičky
  • Sol´ trochu
  • Smotana - kyslá 1/2 - 3/4 kelímka
  • Čokoláda 100 gramov - s podielom 74 % kakaa
  • Maslo 80 gramov - zmäknuté
  • Cukor - práškový 100-150 gramov - preosiaty

Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu s minimálnym podielom 55% kakaa (100g)a maslo (80 g). Do hladka miešame a odstavíme z ohňa.

V mise vymiešame do penista vajíčka, cukor a potom kakao. Potom do toho pridáme čokoládovú zmes.

Postupne do toho prisypávame múku s kypriacim práškom, sódou a štipkou soli a striedame po lyžiciach s kyslou smotanou. Končíme múkou.

Cesto rozdelíme do mini košíčkov (do 3/4). A dáme piesť na 15 minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

Čokoládový krém:Vo vodnom kúpeli roztopíme 100 g horkej čokolády (ja používam 74%). Ostavíme a primiešame zmäknuté maslo, ktoré sa bude trošku roztápať, ale to nevadí. Do hladučka vymiešame a potom prisypávame po lyžiciach preosiaty práškový cukor až kým nebude mať krém požadovanú sladkosť a konzistenciu vhodnú na zdobenie ozdobným sáčkom(špricom). Hneď naplníme zdobiace vrecko a ozdobíme mini tortičky. PS: Môjmu priateľovi chutí krém keď stuhne v chladničke.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy