Chocolate mini cupcakes

Ingrediencie na 25 porcií
  • Čokoláda 100 gramov
  • Maslo 80 gramov
  • Vajce 2
  • Cukor - kryštálový 2-4 lyžice
  • Kakao 4 lyžice - preosiate
  • Múka 100 gramov - preosiata
  • Soda bikarbona 1/2 čajovej lyžičky
  • Kypriaci prášok do pečiva 3/4 čajovej lyžičky
  • Sol´ trochu
  • Smotana - kyslá 1/2 - 3/4 kelímka
  • Čokoláda 100 gramov - s podielom 74 % kakaa
  • Maslo 80 gramov - zmäknuté
  • Cukor - práškový 100-150 gramov - preosiaty

Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu s minimálnym podielom 55% kakaa (100g)a maslo (80 g). Do hladka miešame a odstavíme z ohňa.

V mise vymiešame do penista vajíčka, cukor a potom kakao. Potom do toho pridáme čokoládovú zmes.

Postupne do toho prisypávame múku s kypriacim práškom, sódou a štipkou soli a striedame po lyžiciach s kyslou smotanou. Končíme múkou.

Cesto rozdelíme do mini košíčkov (do 3/4). A dáme piesť na 15 minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

Čokoládový krém:Vo vodnom kúpeli roztopíme 100 g horkej čokolády (ja používam 74%). Ostavíme a primiešame zmäknuté maslo, ktoré sa bude trošku roztápať, ale to nevadí. Do hladučka vymiešame a potom prisypávame po lyžiciach preosiaty práškový cukor až kým nebude mať krém požadovanú sladkosť a konzistenciu vhodnú na zdobenie ozdobným sáčkom(špricom). Hneď naplníme zdobiace vrecko a ozdobíme mini tortičky. PS: Môjmu priateľovi chutí krém keď stuhne v chladničke.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy