Ruská zmrzlina

Ingrediencie
  • Vajce 3
  • Vanilkový cukor 1
  • Šľahačka 2
  • Cukor 3 lyžice - mletý
  • Oplátky 4ks

Vymiešame 3 žĺtky, 3 lyžice mletého cukru a 1/2 vanilkového cukru.

Zvlášt vyšľaháme 2 šľahačky s 1/2 vanilkového cukru.

Nakoniec zvlášť vyšľaháme 3 bielky na sneh.

Všetko spojíme. Vyklopíme na oblátku a druhou prikryjeme a necháme zmraziť (asi 6 hod.).

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy