Ruská zmrzlina

Ingrediencie
  • Vajce 3
  • Vanilkový cukor 1
  • Šľahačka 2
  • Cukor 3 lyžice - mletý
  • Oplátky 4ks

Vymiešame 3 žĺtky, 3 lyžice mletého cukru a 1/2 vanilkového cukru.

Zvlášt vyšľaháme 2 šľahačky s 1/2 vanilkového cukru.

Nakoniec zvlášť vyšľaháme 3 bielky na sneh.

Všetko spojíme. Vyklopíme na oblátku a druhou prikryjeme a necháme zmraziť (asi 6 hod.).

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy