Krokantové pusinky

Ingrediencie
  • Maslo 20g
  • Cukor 60g
  • Mandle 125g
  • Čokoláda 100g horká
  • Šľahačka 5 lyžíc

Maslo a cukor zahrievame až do hnedého zafarbenia a rozpustenia cukru. Pridáme mandle a za stáleho miešania zahrievame až je krokant dostatočne hnedý, dáme ho na naolejovaný plech a vychladnutý rozdrvíme na malé kusy.

Čokoládu nalámeme na malé kusy a spolu so šľahačkou rozotrieme do hladka nad vodným kúpeľom, trochu ochladíme a vmiešame krokant, lyžičkou kladieme na alobal kôpky hmoty.

V chladničke necháme stuhnúť a balíme ich do košíčkov a uchovávame v chlade.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy