Krokantové pusinky

Ingrediencie
  • Maslo 20g
  • Cukor 60g
  • Mandle 125g
  • Čokoláda 100g horká
  • Šľahačka 5 lyžíc

Maslo a cukor zahrievame až do hnedého zafarbenia a rozpustenia cukru. Pridáme mandle a za stáleho miešania zahrievame až je krokant dostatočne hnedý, dáme ho na naolejovaný plech a vychladnutý rozdrvíme na malé kusy.

Čokoládu nalámeme na malé kusy a spolu so šľahačkou rozotrieme do hladka nad vodným kúpeľom, trochu ochladíme a vmiešame krokant, lyžičkou kladieme na alobal kôpky hmoty.

V chladničke necháme stuhnúť a balíme ich do košíčkov a uchovávame v chlade.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

06.05.2011
Ivetka

Rúru predhrejeme na 200°C. Múku, potravinový škrob a kypriaci prášok premiešame. Maslo, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista. Postupne pridáme vajcia, štipku soli, zmes múky a mlieko. Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň cesto. Pečieme 20 minút pri 180°C. Koláč vyklopíme na kuchynskú mriežku, papier odstránime a koláč necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame so 100g cukru. Želatínu zmäkčíme v studenej vode, vyžmýkame, ohrejeme a necháme rozpustiť. Po lyžiciach ju pridávame do tvarohu. Smotanu vyšľaháme dotuha so zvyšným cukrom. Jednu polovicu zmiešame s tvarohom a druhú si necháme do cukrárského vrecka na ozdobenie. Tvarohovú zmes natrieme na koláč. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať, rozpolíme a poukladáme navrch koláća. Za stáleho miešania rozohrejeme lekvár a štetcom nanesieme na jahody. Potom koláč pokrájame na 20 kúskov a každý ozdobíme šľahačkou.

Štítky receptov

Typ prípravy