Šuhajdy

Ingrediencie
  • Pudingový prášok 1 balíček - BB
  • Tuk 250g - stužený
  • Kakao 2 lyžice
  • Cukor - práškový 2 lyžice
  • Orech 120g - mletý
  • Cukor - práškový 150g
  • Mlieko 120ml

V miske necháme zmäknúť tuk. Pridáme puding, kakao a cukor. Miešame nad parou kým zmes nezhustne.

Orechy zalejeme horúcim mliekom, pridáme cukor a dobre premiešame. Do papierových mištičiek navrstvíme pudingovú zmes, plnku a na vrch opäť pudingovú zmes.

Ozdobíme lentilkou alebo orechom. Necháme vychladnúť.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy