Šuhajdy

Ingrediencie
  • Pudingový prášok 1 balíček - BB
  • Tuk 250g - stužený
  • Kakao 2 lyžice
  • Cukor - práškový 2 lyžice
  • Orech 120g - mletý
  • Cukor - práškový 150g
  • Mlieko 120ml

V miske necháme zmäknúť tuk. Pridáme puding, kakao a cukor. Miešame nad parou kým zmes nezhustne.

Orechy zalejeme horúcim mliekom, pridáme cukor a dobre premiešame. Do papierových mištičiek navrstvíme pudingovú zmes, plnku a na vrch opäť pudingovú zmes.

Ozdobíme lentilkou alebo orechom. Necháme vychladnúť.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy