Medové kura

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mäso - kuracie Celé kura - stehna alebo krídelka
  • Kečup - jemný 5 lyžíc
  • Med 3 lyžice
  • Omáčka - sójová 3 lyžice
  • Horčica - jemná 2 lyžice
  • Cesnak 1 prelisovaný strúčik
  • Paprika - červená - mletá 1 lyžička
  • Korenie - čili Štipka
  • Sol´ Štipka
  • Olej 3 lyžice

Umyté kura osolíme a namočíme do pripravenej marinády. Môžeme nechať marinovať do druhého dňa.

Pečieme v predehriatej rúre asi hodinu na 180 stupňov. Kura behom pečenia podlievame, a ak sa med začňe pripaľovať, zakryjeme pekáč alobalom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na rezančeky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska, strúčiky hrášku umyjeme a očistíme. Sójové výhonky prepláchneme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kukuričné klásky necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme dostatok osolenej vody, necháme zovrieť a strúčiky v nej varíme asi 2 minúty. potom ich scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania prudko opečieme. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pripravenú zeleninu za stáleho miešania opekáme vo zvyšnom oleji domäkka. Prilejeme vývar, pridáme mäso a ohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou.

Štítky receptov

Typ prípravy