Medové kura

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mäso - kuracie Celé kura - stehna alebo krídelka
  • Kečup - jemný 5 lyžíc
  • Med 3 lyžice
  • Omáčka - sójová 3 lyžice
  • Horčica - jemná 2 lyžice
  • Cesnak 1 prelisovaný strúčik
  • Paprika - červená - mletá 1 lyžička
  • Korenie - čili Štipka
  • Sol´ Štipka
  • Olej 3 lyžice

Umyté kura osolíme a namočíme do pripravenej marinády. Môžeme nechať marinovať do druhého dňa.

Pečieme v predehriatej rúre asi hodinu na 180 stupňov. Kura behom pečenia podlievame, a ak sa med začňe pripaľovať, zakryjeme pekáč alobalom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

19.11.2010
Ivetka

Žemle pokrájajte a zalejte mliekom, Tekvicu očistite, nakrájajte na malé kocky a dajte do misy. Pridajte tekvicové semienka, nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a rozpustené maslo. Primiešajte žemle, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Kuracie prsia umyte, osušte a prerežte do nich kapsu. Naplňte ju pripravenou plnkou a otvory spojte špáradlom. Na panvici rozohrejte olej a kapsy opečte dozlatista. Preložte ich do pekáčika, osoľte,mierne podlejte vývarom, a pridajte zvyšné maslo. Vložte do vyhriatej rúry a dopekajte pri teplote 200°C asi 30 minút. Počas pečenia mäso podľa potreby podlievajte. Mäkké mäso vyberte a uchovajte v teple. Výpek zaprášte múkou, opražte, zalejte vodou a prevarte. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Kuracie prsia prekrojte, polejte omáčkou a doplňte grilovanou,alebo opečenou zeleninou.

Štítky receptov

Typ prípravy