Medové kura

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mäso - kuracie Celé kura - stehna alebo krídelka
  • Kečup - jemný 5 lyžíc
  • Med 3 lyžice
  • Omáčka - sójová 3 lyžice
  • Horčica - jemná 2 lyžice
  • Cesnak 1 prelisovaný strúčik
  • Paprika - červená - mletá 1 lyžička
  • Korenie - čili Štipka
  • Sol´ Štipka
  • Olej 3 lyžice

Umyté kura osolíme a namočíme do pripravenej marinády. Môžeme nechať marinovať do druhého dňa.

Pečieme v predehriatej rúre asi hodinu na 180 stupňov. Kura behom pečenia podlievame, a ak sa med začňe pripaľovať, zakryjeme pekáč alobalom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

12.01.2011
Ivetka

Mäso osušíme a nakrájame na tenké pásiky. Čili papričku umyjeme zbavíme vnútra a jemne nakrájame. Bazalku umyjeme a osušíme. Bambusové výhonky necháme odkvapkať a nakrájame. Kari pastu zahrejeme vo woku. Pridáme smotanu z kokosového mlieka a varíme pokiaľ sa na povrchu nevytvorí žltá vrstva. Pridáme kurkumu, mäso, dve tretiny bazalkových lístkov, palmový cukor a polovicu kokosového mlieka. Varíme 4 minúty a potom prilejeme zvyšok kokosového mlieka. Pridáme čili papričku a bambusové výhonky, dusíme ďalšie 4 minúty, ochutíme rybou omáčkou a korením a posypeme zvyškom lístkov bazalky.

Štítky receptov

Typ prípravy