Mexické kuracie krídelka

Ingrediencie
  • Mäso - kuracie - krídla 12
  • Cesnak 8 strúčikov
  • Med 2 lyžice
  • Omáčka - sójová 2 lyžice
  • Zázvor
  • Sol´
  • Olej

Sójovú omáčku, med a prelisovaný cesnak zmiešame dohromady. Kuracie krídla potrieme čerstvým zázvorom alebo posypeme sušeným zázvorom a zalejeme pripravenou marinádou. Necháme chvíľu uležať.

Poukladáme do vymasteného pekáča a pečieme v predohriatej rúre asi 50 minút. Občas behom pečenia podlievame. Podávame so zeleninou a pečivom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.08.2010
Ivetka

4 vajcia variť v osolenej vode namäkko 5 min, potom schladiť. 1 vajce rozšľahať.Lístkové cesto nakrájať na maličké štvorčeky. Namäkko uvarené vajcia opatrne olúpeme a obalíme v múke, vajíčku a pokrájanom lístkovom ceste ako v klasickom trojobale. Na horúcom oleji opečieme dozlata a chrumkava. Šunku pokrájať na štvorčeky. Cibuľu pokrájať na pásiky a ľahko vypražiť na masle pridať pokrájanú šunku, špenát, soľ, čierne korenie a muškátový orech.Túto zmes pripravíme na tanier. Navrch položíme plátok šunky a naň vyprážané vajce,posypeme nastrúhaným chrenom.

Štítky receptov

Typ prípravy