Mexické kuracie krídelka

Ingrediencie
  • Mäso - kuracie - krídla 12
  • Cesnak 8 strúčikov
  • Med 2 lyžice
  • Omáčka - sójová 2 lyžice
  • Zázvor
  • Sol´
  • Olej

Sójovú omáčku, med a prelisovaný cesnak zmiešame dohromady. Kuracie krídla potrieme čerstvým zázvorom alebo posypeme sušeným zázvorom a zalejeme pripravenou marinádou. Necháme chvíľu uležať.

Poukladáme do vymasteného pekáča a pečieme v predohriatej rúre asi 50 minút. Občas behom pečenia podlievame. Podávame so zeleninou a pečivom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy