Mrkvový koláč

Ingrediencie
  • Vajce 2
  • Cukor - hnedý 150g
  • Olej 100ml
  • Mrkva 200g - jemne nastrúhaná
  • Orech 50g
  • Ananás 75g - jemne nasekaný (česrtvý alebo z konzervy)
  • Kokosové vločky 50g
  • Múka 200g
  • Škorica 1ČL
  • Soda bikarbona 1ČL
  • Sol´ 1ČL

Šľahajte vajcia s cukrom kým zmes nebude nadýchaná, potom postupne po troškách pridajte olej.

Pridajte mrkvu, ananás, orechy a kokosové vločky. Jemne premiešajte.

Do zvláštnej misky preosejte múku, pridajte škoricu, soľ, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Dobre vymixujte. Pridajte do cesta a opäť celé spolu poriadne zmixujte.

Nalejte cesto na plech obložený papierom na pečenie.

Pečte pri v predohriatej rúre asi hodinu pri 150 stupňoch.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy