Mrkvový koláč

Ingrediencie
  • Vajce 2
  • Cukor - hnedý 150g
  • Olej 100ml
  • Mrkva 200g - jemne nastrúhaná
  • Orech 50g
  • Ananás 75g - jemne nasekaný (česrtvý alebo z konzervy)
  • Kokosové vločky 50g
  • Múka 200g
  • Škorica 1ČL
  • Soda bikarbona 1ČL
  • Sol´ 1ČL

Šľahajte vajcia s cukrom kým zmes nebude nadýchaná, potom postupne po troškách pridajte olej.

Pridajte mrkvu, ananás, orechy a kokosové vločky. Jemne premiešajte.

Do zvláštnej misky preosejte múku, pridajte škoricu, soľ, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Dobre vymixujte. Pridajte do cesta a opäť celé spolu poriadne zmixujte.

Nalejte cesto na plech obložený papierom na pečenie.

Pečte pri v predohriatej rúre asi hodinu pri 150 stupňoch.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy