Syrové placky s kôprovou omáčkou

Ingrediencie na 45 porcií
  • Mlieko 250ml
  • Múka - polohrubá 100g
  • Zemiaky 300g varené
  • Syr - ementál 100g strúhaný
  • Vajce 2ks
  • Tuk na pečenie
  • Syr strúhaný na posypanie
  • Syr 50g smotanový
  • Smotana - kyslá 200g
  • Kôpor 2PL nasekaný
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté

Do osoleného vriaceho mlieka za stáleho miešania pridávame múku. Uvaríme hustú kašu, ktorú miešame do vychladnutia. Pridáme najemno postrúhané zemiaky, syr, vajcia a premiešame.

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm. Vykrojíme kolieska s priemerom asi 6 cm a na rozohriatom tuku vypražíme.

Pripravíme omáčku: Smotanový syr vymiešame so smotanou, pridáme kôpor, osolíme, okoreníme a premiešame. Podávame teplé, posypané postrúhaným syrom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy