Syrové placky s kôprovou omáčkou

Ingrediencie na 45 porcií
  • Mlieko 250ml
  • Múka - polohrubá 100g
  • Zemiaky 300g varené
  • Syr - ementál 100g strúhaný
  • Vajce 2ks
  • Tuk na pečenie
  • Syr strúhaný na posypanie
  • Syr 50g smotanový
  • Smotana - kyslá 200g
  • Kôpor 2PL nasekaný
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté

Do osoleného vriaceho mlieka za stáleho miešania pridávame múku. Uvaríme hustú kašu, ktorú miešame do vychladnutia. Pridáme najemno postrúhané zemiaky, syr, vajcia a premiešame.

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm. Vykrojíme kolieska s priemerom asi 6 cm a na rozohriatom tuku vypražíme.

Pripravíme omáčku: Smotanový syr vymiešame so smotanou, pridáme kôpor, osolíme, okoreníme a premiešame. Podávame teplé, posypané postrúhaným syrom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy