KINDER BUENO

Ingrediencie na 24 porcií
  • Vajce - bielok 6
  • Cukor - kryštálový 6 PL
  • Olej 1 PL
  • Múka - hladká 2 PL
  • Piškótové omrviny 2 PL
  • Kypriaci prášok do pečiva 1/2 balenia
  • Orech 150 g
  • Nutela 1/2 pohára
  • Keksy 1 a 1/2 balíčka BeBe
  • Vajce - žĺtok 6
  • Cukor - kryštálový 250 g
  • Múka - polohrubá 3 PL
  • Čokoláda 100 g - na varenie
  • Pudingový prášok - vanilkový 1 balík
  • Maslo 250 g (HERA)
  • Šľahačka 0 -2 litra (RAJO alebo Rama Creme Patisserie))

Z prísad na cesto urobíme cesto (6 bielkov, cukor, olej, múka, piškoty, prášok do pečiva), vylejeme na plech a posypeme posekanými orechami. Najlepšie je dať piecť na papier. Orechy do cesta jedne pritlačíme. Pečiem pri 180 stupňov. Pozor, je to jemné cesto, nepečie sa dlho.

Ešte teplé cesto potrieme nutelou. Nutela by mala byť nestuhnutá, aby sa dobre natierala. Ak treba, môžeme ju trochu zohriať ponorením do hrnca s teplou vodou.

Z mlieka, žĺtkov, cukru, pudingu a múky uvaríme krém, ktorý rozdelíme na 2 časti. Do jednej polovice primiešame roztopenú čokoládu a necháme vychladnúť. Jednu polovicu masla primiešame do čokoládového a druhú do vanilkového krému.

Na cesto potreté nutelou nanesieme vanilkový krém, poukladáme BeBe keksy, zľahka pokropené mliekom a potom na to dáme čokoládový krém.

Potrieme vyšľahanou šľahačkou, cukor nemusíme pridávať, lebo je jemne sladená. (Škoda, že tá šľahačka sa dá kúpiť len v litrovom balení). Necháme vychladnúť a krájame ostrým nožom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

12.01.2011
Ivetka

Mäso osušíme a nakrájame na tenké pásiky. Čili papričku umyjeme zbavíme vnútra a jemne nakrájame. Bazalku umyjeme a osušíme. Bambusové výhonky necháme odkvapkať a nakrájame. Kari pastu zahrejeme vo woku. Pridáme smotanu z kokosového mlieka a varíme pokiaľ sa na povrchu nevytvorí žltá vrstva. Pridáme kurkumu, mäso, dve tretiny bazalkových lístkov, palmový cukor a polovicu kokosového mlieka. Varíme 4 minúty a potom prilejeme zvyšok kokosového mlieka. Pridáme čili papričku a bambusové výhonky, dusíme ďalšie 4 minúty, ochutíme rybou omáčkou a korením a posypeme zvyškom lístkov bazalky.

Štítky receptov

Typ prípravy