KINDER BUENO

Ingrediencie na 24 porcií
  • Vajce - bielok 6
  • Cukor - kryštálový 6 PL
  • Olej 1 PL
  • Múka - hladká 2 PL
  • Piškótové omrviny 2 PL
  • Kypriaci prášok do pečiva 1/2 balenia
  • Orech 150 g
  • Nutela 1/2 pohára
  • Keksy 1 a 1/2 balíčka BeBe
  • Vajce - žĺtok 6
  • Cukor - kryštálový 250 g
  • Múka - polohrubá 3 PL
  • Čokoláda 100 g - na varenie
  • Pudingový prášok - vanilkový 1 balík
  • Maslo 250 g (HERA)
  • Šľahačka 0 -2 litra (RAJO alebo Rama Creme Patisserie))

Z prísad na cesto urobíme cesto (6 bielkov, cukor, olej, múka, piškoty, prášok do pečiva), vylejeme na plech a posypeme posekanými orechami. Najlepšie je dať piecť na papier. Orechy do cesta jedne pritlačíme. Pečiem pri 180 stupňov. Pozor, je to jemné cesto, nepečie sa dlho.

Ešte teplé cesto potrieme nutelou. Nutela by mala byť nestuhnutá, aby sa dobre natierala. Ak treba, môžeme ju trochu zohriať ponorením do hrnca s teplou vodou.

Z mlieka, žĺtkov, cukru, pudingu a múky uvaríme krém, ktorý rozdelíme na 2 časti. Do jednej polovice primiešame roztopenú čokoládu a necháme vychladnúť. Jednu polovicu masla primiešame do čokoládového a druhú do vanilkového krému.

Na cesto potreté nutelou nanesieme vanilkový krém, poukladáme BeBe keksy, zľahka pokropené mliekom a potom na to dáme čokoládový krém.

Potrieme vyšľahanou šľahačkou, cukor nemusíme pridávať, lebo je jemne sladená. (Škoda, že tá šľahačka sa dá kúpiť len v litrovom balení). Necháme vychladnúť a krájame ostrým nožom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

19.11.2010
Ivetka

Žemle pokrájajte a zalejte mliekom, Tekvicu očistite, nakrájajte na malé kocky a dajte do misy. Pridajte tekvicové semienka, nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a rozpustené maslo. Primiešajte žemle, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Kuracie prsia umyte, osušte a prerežte do nich kapsu. Naplňte ju pripravenou plnkou a otvory spojte špáradlom. Na panvici rozohrejte olej a kapsy opečte dozlatista. Preložte ich do pekáčika, osoľte,mierne podlejte vývarom, a pridajte zvyšné maslo. Vložte do vyhriatej rúry a dopekajte pri teplote 200°C asi 30 minút. Počas pečenia mäso podľa potreby podlievajte. Mäkké mäso vyberte a uchovajte v teple. Výpek zaprášte múkou, opražte, zalejte vodou a prevarte. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Kuracie prsia prekrojte, polejte omáčkou a doplňte grilovanou,alebo opečenou zeleninou.

Štítky receptov

Typ prípravy