Cuketové placky so syrom

Ingrediencie na 4 porcií
  • Cuketa 600g
  • Vajce 2ks
  • Orech - vlašský 50g nasekaných
  • Syr - balkánsky 200g
  • Múka - polohrubá 100-120g
  • Cesnak 1strúćik
  • Cibuľka - jarná 2ks
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Paradajka 2ks
  • Olej na opekenie

Cukety umyjeme, osušíme a aj so šupkou nahrubo nastrúhame. Osolíme, premiešame a necháme 10 minút postáť.

Prebytočnú tekutinu vytlačíme a vylejeme. K nastrúhaným cuketám pridáme 2 žĺtky, nasekané jadrá orechov, 70g rozdrobeného balkánskeho syra, 1 jemne nasekanú jarnú cibuľku aj s vňaťou, prelisovaný cesnak, čierne korenie a múku. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný sneh z 2 bielkov.

Teflónovú panvicu vymastíme olejom a po lyžiciach na ňu dávkujeme malé kopčeky cesta. Z oboch strán pomaly opražíme dozlatista. Upečené placky posypeme zvyšným rozdrobeným syrom, pokrájanými paradajkami a kolieskami jarnej cibuľky.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.01.2011
Ivetka

Bielky vyšľahajte na pevný sneh a zašľahajte cukor. Ľahko vmiešajte mandle a múku. Cesto nalejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy. Pečieme pri 180°C asi 25 minút. Hotový korpus vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Tvaroh vyšľaháme s džusom a cukrom. Uložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a necháme vychladiť. Vychladený tvarohový krém so šľahačkou zapracujeme do rozpustenej želatiny. Korpus pozdĺžne prekrojíme. Spodný diel položíme na dno formy, nalejeme naň polovicu krému a poukladajte časť mandariniek. Zalejte väčšinou zvyšku krému a priklopíme horným korpusom. Tortu necháme 2 hodiny tuhnúť v chlade. Po stuhnutí vyberieme z formy, potrieme zvyškom krému a ozdobíme mandarinkami.

Štítky receptov

Typ prípravy