Cuketové placky so syrom

Ingrediencie na 4 porcií
  • Cuketa 600g
  • Vajce 2ks
  • Orech - vlašský 50g nasekaných
  • Syr - balkánsky 200g
  • Múka - polohrubá 100-120g
  • Cesnak 1strúćik
  • Cibuľka - jarná 2ks
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Paradajka 2ks
  • Olej na opekenie

Cukety umyjeme, osušíme a aj so šupkou nahrubo nastrúhame. Osolíme, premiešame a necháme 10 minút postáť.

Prebytočnú tekutinu vytlačíme a vylejeme. K nastrúhaným cuketám pridáme 2 žĺtky, nasekané jadrá orechov, 70g rozdrobeného balkánskeho syra, 1 jemne nasekanú jarnú cibuľku aj s vňaťou, prelisovaný cesnak, čierne korenie a múku. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný sneh z 2 bielkov.

Teflónovú panvicu vymastíme olejom a po lyžiciach na ňu dávkujeme malé kopčeky cesta. Z oboch strán pomaly opražíme dozlatista. Upečené placky posypeme zvyšným rozdrobeným syrom, pokrájanými paradajkami a kolieskami jarnej cibuľky.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy