Plnené langoše

Ingrediencie na 10 porcií
  • Mlieko 2PL vlažné na kvások
  • Droždie 10g
  • Cukor trochu na kvások
  • Sol´
  • Múka - hladká 250g
  • Múka - polohrubá 250g
  • Voda 200ml vlažná
  • Kečup - jemný
  • Saláma 400g junior

Urobíme si kvások. Do misy nasypeme obe múky, kvások a ďalšie suroviny a vypracujeme hladké cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť asi pol hodiny.

Potom z cesta na pomúčenej doske pripravíme 10-12 bochníkov, ktoré ešte necháme vykysnúť.

Pripravíme si náplň z kečupu, salámy, syra a grilovacieho korenia. Salámu a syr môžeme nakrájať na kolieska, alebo nahrubo nastrúhať.

Vykysnuté bochníky rukou roztiahneme, alebo rozvaľkáme do veľkosti dezertného tanierika a potrieme náplňou.

Naplnené stoćíme do tvaru rohlíka a osmažíme v rozpálenom oleji. Osmažené môžeme ešte potrieť cesnakom rozotretým so soľou.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy