Plnené langoše

Ingrediencie na 10 porcií
  • Mlieko 2PL vlažné na kvások
  • Droždie 10g
  • Cukor trochu na kvások
  • Sol´
  • Múka - hladká 250g
  • Múka - polohrubá 250g
  • Voda 200ml vlažná
  • Kečup - jemný
  • Saláma 400g junior

Urobíme si kvások. Do misy nasypeme obe múky, kvások a ďalšie suroviny a vypracujeme hladké cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť asi pol hodiny.

Potom z cesta na pomúčenej doske pripravíme 10-12 bochníkov, ktoré ešte necháme vykysnúť.

Pripravíme si náplň z kečupu, salámy, syra a grilovacieho korenia. Salámu a syr môžeme nakrájať na kolieska, alebo nahrubo nastrúhať.

Vykysnuté bochníky rukou roztiahneme, alebo rozvaľkáme do veľkosti dezertného tanierika a potrieme náplňou.

Naplnené stoćíme do tvaru rohlíka a osmažíme v rozpálenom oleji. Osmažené môžeme ešte potrieť cesnakom rozotretým so soľou.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy