Plnené langoše

Ingrediencie na 10 porcií
  • Mlieko 2PL vlažné na kvások
  • Droždie 10g
  • Cukor trochu na kvások
  • Sol´
  • Múka - hladká 250g
  • Múka - polohrubá 250g
  • Voda 200ml vlažná
  • Kečup - jemný
  • Saláma 400g junior

Urobíme si kvások. Do misy nasypeme obe múky, kvások a ďalšie suroviny a vypracujeme hladké cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť asi pol hodiny.

Potom z cesta na pomúčenej doske pripravíme 10-12 bochníkov, ktoré ešte necháme vykysnúť.

Pripravíme si náplň z kečupu, salámy, syra a grilovacieho korenia. Salámu a syr môžeme nakrájať na kolieska, alebo nahrubo nastrúhať.

Vykysnuté bochníky rukou roztiahneme, alebo rozvaľkáme do veľkosti dezertného tanierika a potrieme náplňou.

Naplnené stoćíme do tvaru rohlíka a osmažíme v rozpálenom oleji. Osmažené môžeme ešte potrieť cesnakom rozotretým so soľou.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy