Rybacie závitky na víne

Ingrediencie na 4 porcií
  • Ryba - treska 600g filety
  • Špargľa 200g
  • Sol´
  • Víno - biele 300ml
  • Citrónová šťava 1 citrón
  • Bylinky 1Pl posekaných
  • Syr - ementál 80g postrúhaný
  • Korenie - čierne - mleté
  • Cibuľa 1 malá
  • Maslo 2PL
  • Korenie - kari 1KL
  • Smotana na šľahanie 250ml

Filety dôkladne opláchneme a osuśíme, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Špargle očistíme a olúpeme. Na každý kus ryby položíme špargľu, zvinieme ho a upevníme špáradlom.

V rajnici nechajme zovrieť 200ml bieleho vína so 100ml vody a pridáme posekanú bazalku s kôprom. Potom nad zmesou uložíme parák a naň pripravené závitky. Zakryté ich naparujeme asi 10 minút.

Závitky vyberieme, uložíme ich do pekáčika, osolíme, okoreníme a posypeme syrom, Pri teplote 180°C ich necháme zapiecť.

Ošúpanú cibuľu najemno posekáme a na masle orestujeme. Pridáme karí, smotanu, zvyšné víno a varíme kým omáčka nezhustne. Dochutíme soľou a citrónovou šťavou, precedíme a polejeme ňou jednotlivé porcie.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy