Rybacie závitky na víne

Ingrediencie na 4 porcií
  • Ryba - treska 600g filety
  • Špargľa 200g
  • Sol´
  • Víno - biele 300ml
  • Citrónová šťava 1 citrón
  • Bylinky 1Pl posekaných
  • Syr - ementál 80g postrúhaný
  • Korenie - čierne - mleté
  • Cibuľa 1 malá
  • Maslo 2PL
  • Korenie - kari 1KL
  • Smotana na šľahanie 250ml

Filety dôkladne opláchneme a osuśíme, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Špargle očistíme a olúpeme. Na každý kus ryby položíme špargľu, zvinieme ho a upevníme špáradlom.

V rajnici nechajme zovrieť 200ml bieleho vína so 100ml vody a pridáme posekanú bazalku s kôprom. Potom nad zmesou uložíme parák a naň pripravené závitky. Zakryté ich naparujeme asi 10 minút.

Závitky vyberieme, uložíme ich do pekáčika, osolíme, okoreníme a posypeme syrom, Pri teplote 180°C ich necháme zapiecť.

Ošúpanú cibuľu najemno posekáme a na masle orestujeme. Pridáme karí, smotanu, zvyšné víno a varíme kým omáčka nezhustne. Dochutíme soľou a citrónovou šťavou, precedíme a polejeme ňou jednotlivé porcie.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.01.2011
Ivetka

Bielky vyšľahajte na pevný sneh a zašľahajte cukor. Ľahko vmiešajte mandle a múku. Cesto nalejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy. Pečieme pri 180°C asi 25 minút. Hotový korpus vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Tvaroh vyšľaháme s džusom a cukrom. Uložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a necháme vychladiť. Vychladený tvarohový krém so šľahačkou zapracujeme do rozpustenej želatiny. Korpus pozdĺžne prekrojíme. Spodný diel položíme na dno formy, nalejeme naň polovicu krému a poukladajte časť mandariniek. Zalejte väčšinou zvyšku krému a priklopíme horným korpusom. Tortu necháme 2 hodiny tuhnúť v chlade. Po stuhnutí vyberieme z formy, potrieme zvyškom krému a ozdobíme mandarinkami.

Štítky receptov

Typ prípravy