Praženica s paradajkovou omáčkou

Ingrediencie na 4 porcií
  • Cibuľa 1
  • Olej - olivový 1 lyžica
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Paradajka 1 kozerva (400g)
  • Med 1 lyžička
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Korenie - cayenské štipka
  • Bazalka viazanička
  • Trebuľka hrsť
  • Vajce 8
  • Smotana - kyslá 4 lyžice
  • Syr - parmezán 2 lyžice - strúhaný
  • Maslo 2 lyžice

Na paradajkovú omáčku ošúpeme cibuľu aj cesnak. Cibuľu pokrájame nadrobno. V kastróle rozohrejeme olej. Na ňom opražíme cibuľu a pridáme prelisovaný cesnak.

Pridáme paradajky aj so šťavou a roztlačíme ich vidličkou. Vmiešame med, osolíme a ochutíme čiernym aj kajenským korením. Mierne varíme neprikryté pri strednej teplote asi 15 minút. Potom kastról odstavíme a necháme vychladnúť.

Bazalku opláchneme, otrháme lístky a pokrájame na tenké rezančeky. Trebuľku umyjeme, lístky otrháme a pokrájame nadrobno.

V miske rozšľaháme vajcia, pridáme kyslú smotanu a 1/2 lyžice parmezánu. Osolíme a ochutíme čiernym aj kajenským korením.

Maslo rozohrejeme v teflónovej panvici. Potom vlejeme vajcia a pri nízkej teplote necháme tuhnúť. Pridáme bylinky (až 2 lyžice) a stále miešame. Jedlo rozdelíme na 4 taniere, posypeme zvyšnými bylinkami a parmezánom. Podávame s paradajkovou omáčkou a opečeným toastovým chlebom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy