Plnený oštiepok v cestíčku

Ingrediencie na 4 porcií
  • Syr 400g oštiepok
  • Šampiňóny 120g
  • Cibuľa 1ks
  • Olej na vyprážanie
  • Vajce 2ks
  • Mlieko 100ml
  • Múka - hladká 80g

Oštiepok nakrájame na tenké kolieska. Šampiňóny a cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a opečieme na rozpálenom oleji. Na kolieska syra dáme šampiňónovú zmes, zakryjeme druhým kolieskom syra a pripevníme špáradlom.

Plnené kolieska namočíme do cestíčka z vajec, mlieka a hladkej múky a na oleji vypražíme zo všetkých strán dozlatista. na tanieroch syr obložíme čerstvou zeleninou a podávame s pečivom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy