Plnený oštiepok v cestíčku

Ingrediencie na 4 porcií
  • Syr 400g oštiepok
  • Šampiňóny 120g
  • Cibuľa 1ks
  • Olej na vyprážanie
  • Vajce 2ks
  • Mlieko 100ml
  • Múka - hladká 80g

Oštiepok nakrájame na tenké kolieska. Šampiňóny a cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a opečieme na rozpálenom oleji. Na kolieska syra dáme šampiňónovú zmes, zakryjeme druhým kolieskom syra a pripevníme špáradlom.

Plnené kolieska namočíme do cestíčka z vajec, mlieka a hladkej múky a na oleji vypražíme zo všetkých strán dozlatista. na tanieroch syr obložíme čerstvou zeleninou a podávame s pečivom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy