Plnený oštiepok v cestíčku

Ingrediencie na 4 porcií
  • Syr 400g oštiepok
  • Šampiňóny 120g
  • Cibuľa 1ks
  • Olej na vyprážanie
  • Vajce 2ks
  • Mlieko 100ml
  • Múka - hladká 80g

Oštiepok nakrájame na tenké kolieska. Šampiňóny a cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a opečieme na rozpálenom oleji. Na kolieska syra dáme šampiňónovú zmes, zakryjeme druhým kolieskom syra a pripevníme špáradlom.

Plnené kolieska namočíme do cestíčka z vajec, mlieka a hladkej múky a na oleji vypražíme zo všetkých strán dozlatista. na tanieroch syr obložíme čerstvou zeleninou a podávame s pečivom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.01.2011
Ivetka

Bielky vyšľahajte na pevný sneh a zašľahajte cukor. Ľahko vmiešajte mandle a múku. Cesto nalejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy. Pečieme pri 180°C asi 25 minút. Hotový korpus vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Tvaroh vyšľaháme s džusom a cukrom. Uložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a necháme vychladiť. Vychladený tvarohový krém so šľahačkou zapracujeme do rozpustenej želatiny. Korpus pozdĺžne prekrojíme. Spodný diel položíme na dno formy, nalejeme naň polovicu krému a poukladajte časť mandariniek. Zalejte väčšinou zvyšku krému a priklopíme horným korpusom. Tortu necháme 2 hodiny tuhnúť v chlade. Po stuhnutí vyberieme z formy, potrieme zvyškom krému a ozdobíme mandarinkami.

Štítky receptov

Typ prípravy