Plnený oštiepok v cestíčku

Ingrediencie na 4 porcií
  • Syr 400g oštiepok
  • Šampiňóny 120g
  • Cibuľa 1ks
  • Olej na vyprážanie
  • Vajce 2ks
  • Mlieko 100ml
  • Múka - hladká 80g

Oštiepok nakrájame na tenké kolieska. Šampiňóny a cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a opečieme na rozpálenom oleji. Na kolieska syra dáme šampiňónovú zmes, zakryjeme druhým kolieskom syra a pripevníme špáradlom.

Plnené kolieska namočíme do cestíčka z vajec, mlieka a hladkej múky a na oleji vypražíme zo všetkých strán dozlatista. na tanieroch syr obložíme čerstvou zeleninou a podávame s pečivom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

06.05.2011
Ivetka

Rúru predhrejeme na 200°C. Múku, potravinový škrob a kypriaci prášok premiešame. Maslo, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista. Postupne pridáme vajcia, štipku soli, zmes múky a mlieko. Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň cesto. Pečieme 20 minút pri 180°C. Koláč vyklopíme na kuchynskú mriežku, papier odstránime a koláč necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame so 100g cukru. Želatínu zmäkčíme v studenej vode, vyžmýkame, ohrejeme a necháme rozpustiť. Po lyžiciach ju pridávame do tvarohu. Smotanu vyšľaháme dotuha so zvyšným cukrom. Jednu polovicu zmiešame s tvarohom a druhú si necháme do cukrárského vrecka na ozdobenie. Tvarohovú zmes natrieme na koláč. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať, rozpolíme a poukladáme navrch koláća. Za stáleho miešania rozohrejeme lekvár a štetcom nanesieme na jahody. Potom koláč pokrájame na 20 kúskov a každý ozdobíme šľahačkou.

Štítky receptov

Typ prípravy