Pstruh obalený v slanine

Ingrediencie na 2 porcií
  • Ryba - pstruh 2ks
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Citrónová kôra 1KL
  • Citrón 1ks
  • Tymián 1 viazanička
  • Šalvia
  • Slanina 8 plátkov
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Olej - olivový

V malej panvici zohrejeme lyžicu olivového oleja. Cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky. Asi minútu opekáme dozlatista. Pridáme sušenú citrónovú kôru a opekáme na miernom ohni ešte asi 2 minúty.

Cesnakovo-citrónovú omáčku prelejeme do porcelánovej misky, podľa chuti osolíme, okoreníme a odložíme nabok.

Pstruhy umyjeme a osušíme. Zvonku aj zvnútra ich osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Dovnútra pridáme nasekané bylinky: tymian a šalviu.

Každého pstruha obalíme do štyroch plátkov slaniny a zopneme špáradlami. Uložíme do zľahka vymasteného pekáča. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 190°C pečieme asi 20 minút.

Podávame s novými zemiakmi.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy