Nekysnuté rožky

Ingrediencie
  • Droždie 15g
  • Mlieko 2PL
  • Cukor 1KL
  • Múka - polohrubá 500g
  • Kypriaci prášok do pečiva 1/2 balíčka
  • Vajce - žĺtok 2ks
  • Cukor - práškový 2PL
  • Mlieko 250ml
  • Olej 200ml
  • Sol´

Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások a necháme ho vykysnúť.

Na cesto: Do preosiatej múky zmiešanej s kypriacim práškom pridáme kvások, žĺtky, cukor, mlieko, olej a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske ho rozdelíme na 4 bochníky. každý rozvaľkáme do kruhu a nakrájame na 8 častí ako pizzu.

Na širší koniec každého trojuholníka dáme plnku a zvinieme do rožka. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme olejom. Pečieme pri 200°C asi 10 minút.