Nekysnuté rožky

Ingrediencie
  • Droždie 15g
  • Mlieko 2PL
  • Cukor 1KL
  • Múka - polohrubá 500g
  • Kypriaci prášok do pečiva 1/2 balíčka
  • Vajce - žĺtok 2ks
  • Cukor - práškový 2PL
  • Mlieko 250ml
  • Olej 200ml
  • Sol´

Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások a necháme ho vykysnúť.

Na cesto: Do preosiatej múky zmiešanej s kypriacim práškom pridáme kvások, žĺtky, cukor, mlieko, olej a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske ho rozdelíme na 4 bochníky. každý rozvaľkáme do kruhu a nakrájame na 8 častí ako pizzu.

Na širší koniec každého trojuholníka dáme plnku a zvinieme do rožka. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme olejom. Pečieme pri 200°C asi 10 minút.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy