Nekysnuté rožky

Ingrediencie
  • Droždie 15g
  • Mlieko 2PL
  • Cukor 1KL
  • Múka - polohrubá 500g
  • Kypriaci prášok do pečiva 1/2 balíčka
  • Vajce - žĺtok 2ks
  • Cukor - práškový 2PL
  • Mlieko 250ml
  • Olej 200ml
  • Sol´

Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások a necháme ho vykysnúť.

Na cesto: Do preosiatej múky zmiešanej s kypriacim práškom pridáme kvások, žĺtky, cukor, mlieko, olej a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske ho rozdelíme na 4 bochníky. každý rozvaľkáme do kruhu a nakrájame na 8 častí ako pizzu.

Na širší koniec každého trojuholníka dáme plnku a zvinieme do rožka. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme olejom. Pečieme pri 200°C asi 10 minút.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy