Karamelový Flan

Ingrediencie na 4 porcií
  • Vajce 4
  • Mlieko podľa chuti
  • Vanilkový cukor 1
  • Cukor - kryštálový na dno hrnca

Nasypeme cukor na dno stredne veľkého hrnca a necháme pomaly karamelizovať. Cukor karamelizujte tak že ho rovnomerne rozsypete po dne hrnca a dáte na najmenší plameň. Vôbec ho nemiešajte. Po chvíli sa cukor sám roztopí. Nesmiete to urýchlovať lebo sa vám pripáli

Keď je cukor zkaramelizovaný necháme ho ochladiť. Medzitým si pripravýme mlieko, vajíčka a vanilkový cukor. Všetko to zmiešame dokopy a nalejeme do hrnca s karamelom.

Hrniec s karamelom vložte do väčšieho hrnca s vodou na dne aby sa mohol variť nad parou cca 3 hodiny.

Flan je hotový keď mlieko ztuhne tak že vám nezamočí prst. Priebežne dolievajte vodu do väčšieho hrnca a kontorlujte konzistenciu mlieka. Keď je flan hotový dajte ho poridane ochladiť a potom preklopte na tanier.

Postupne by vám mal vypadnúť celistvý flan aj s karamelovou šťavou. Podávajte rozhodne studené a spotrebujte do jedného dňa.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy