Čevabčiči

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mäso - mleté 500-600g
  • Vajce 1ks
  • Cibuľa 1ks
  • Cesnak 1-2 strúčiky
  • Majoránka
  • Tymián
  • Korenie - čierne - mleté
  • Sol´

K mletému mäsu pridáme vajce, jemno nakrájanú cibuľu, lisovaný cesnak, soľ a všetko korenie. Rukami dobre premiešame.

Potom mäso odkrajujeme lyžicou a tvarujeme mokrými rukami na dlhšie a tenšie šišky. Tie potom zvoľna opekáme po stranách na rozpálenom oleji.

Podávame s horčicou, kolieskami cibule. Vhodnou prílohou je chlieb, zemiaky, alebo zemiaková kaša.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy