Čevabčiči

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mäso - mleté 500-600g
  • Vajce 1ks
  • Cibuľa 1ks
  • Cesnak 1-2 strúčiky
  • Majoránka
  • Tymián
  • Korenie - čierne - mleté
  • Sol´

K mletému mäsu pridáme vajce, jemno nakrájanú cibuľu, lisovaný cesnak, soľ a všetko korenie. Rukami dobre premiešame.

Potom mäso odkrajujeme lyžicou a tvarujeme mokrými rukami na dlhšie a tenšie šišky. Tie potom zvoľna opekáme po stranách na rozpálenom oleji.

Podávame s horčicou, kolieskami cibule. Vhodnou prílohou je chlieb, zemiaky, alebo zemiaková kaša.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

19.11.2010
Ivetka

Žemle pokrájajte a zalejte mliekom, Tekvicu očistite, nakrájajte na malé kocky a dajte do misy. Pridajte tekvicové semienka, nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a rozpustené maslo. Primiešajte žemle, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Kuracie prsia umyte, osušte a prerežte do nich kapsu. Naplňte ju pripravenou plnkou a otvory spojte špáradlom. Na panvici rozohrejte olej a kapsy opečte dozlatista. Preložte ich do pekáčika, osoľte,mierne podlejte vývarom, a pridajte zvyšné maslo. Vložte do vyhriatej rúry a dopekajte pri teplote 200°C asi 30 minút. Počas pečenia mäso podľa potreby podlievajte. Mäkké mäso vyberte a uchovajte v teple. Výpek zaprášte múkou, opražte, zalejte vodou a prevarte. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Kuracie prsia prekrojte, polejte omáčkou a doplňte grilovanou,alebo opečenou zeleninou.

Štítky receptov

Typ prípravy