Čevabčiči

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mäso - mleté 500-600g
  • Vajce 1ks
  • Cibuľa 1ks
  • Cesnak 1-2 strúčiky
  • Majoránka
  • Tymián
  • Korenie - čierne - mleté
  • Sol´

K mletému mäsu pridáme vajce, jemno nakrájanú cibuľu, lisovaný cesnak, soľ a všetko korenie. Rukami dobre premiešame.

Potom mäso odkrajujeme lyžicou a tvarujeme mokrými rukami na dlhšie a tenšie šišky. Tie potom zvoľna opekáme po stranách na rozpálenom oleji.

Podávame s horčicou, kolieskami cibule. Vhodnou prílohou je chlieb, zemiaky, alebo zemiaková kaša.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na rezančeky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska, strúčiky hrášku umyjeme a očistíme. Sójové výhonky prepláchneme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kukuričné klásky necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme dostatok osolenej vody, necháme zovrieť a strúčiky v nej varíme asi 2 minúty. potom ich scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania prudko opečieme. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pripravenú zeleninu za stáleho miešania opekáme vo zvyšnom oleji domäkka. Prilejeme vývar, pridáme mäso a ohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou.

Štítky receptov

Typ prípravy