K mletému mäsu pridáme vajce, jemno nakrájanú cibuľu, lisovaný cesnak, soľ a všetko korenie. Rukami dobre premiešame.
Potom mäso odkrajujeme lyžicou a tvarujeme mokrými rukami na dlhšie a tenšie šišky. Tie potom zvoľna opekáme po stranách na rozpálenom oleji.
Podávame s horčicou, kolieskami cibule. Vhodnou prílohou je chlieb, zemiaky, alebo zemiaková kaša.
Mäso osušíme a nakrájame na tenké pásiky. Čili papričku umyjeme zbavíme vnútra a jemne nakrájame. Bazalku umyjeme a osušíme. Bambusové výhonky necháme odkvapkať a nakrájame. Kari pastu zahrejeme vo woku. Pridáme smotanu z kokosového mlieka a varíme pokiaľ sa na povrchu nevytvorí žltá vrstva. Pridáme kurkumu, mäso, dve tretiny bazalkových lístkov, palmový cukor a polovicu kokosového mlieka. Varíme 4 minúty a potom prilejeme zvyšok kokosového mlieka. Pridáme čili papričku a bambusové výhonky, dusíme ďalšie 4 minúty, ochutíme rybou omáčkou a korením a posypeme zvyškom lístkov bazalky.