Diabolské karbonátky

Ingrediencie na 6 porcií
  • Mäso - bravčové 500g mleté
  • Mäso - hovädzie 500g mleté
  • Pečivo - rohlíky 2ks
  • Mlieko 5PL
  • Cibuľa 2ks
  • Feferónka 2ks
  • Vajce 2ks
  • Korenie - čierne - mleté 1KL
  • Horčica - jemná 1PL
  • Chren 1PL
  • Vegeta 1KL
  • Tymián 1KL
  • Strúhanka
  • Olej na vyprážanie
  • Sol´

Rožky nakrájame na kusy a zvlhčíme mliekom. Keď zmäknú rozmrvíme ich vidličkou a pridáme k mäsu.

Cibuľu ošúpeme, feferónky očistíme a jemne nasekáme. Pridáme k mäsovej zmesi spoločne s vajciami, korením, horčicou, chrenom, soľou a korením. Zmes dobre prepracujeme, v miske uhladíme a necháme postáť v chlade.

Pred prípravou vytvoríme rukami karbonátky a zľahka ich obalíme v strúhanke. Smažíme na oleji. Podávame so zemiakovou kašou, alebo chlebom.