Diabolské karbonátky

Ingrediencie na 6 porcií
  • Mäso - bravčové 500g mleté
  • Mäso - hovädzie 500g mleté
  • Pečivo - rohlíky 2ks
  • Mlieko 5PL
  • Cibuľa 2ks
  • Feferónka 2ks
  • Vajce 2ks
  • Korenie - čierne - mleté 1KL
  • Horčica - jemná 1PL
  • Chren 1PL
  • Vegeta 1KL
  • Tymián 1KL
  • Strúhanka
  • Olej na vyprážanie
  • Sol´

Rožky nakrájame na kusy a zvlhčíme mliekom. Keď zmäknú rozmrvíme ich vidličkou a pridáme k mäsu.

Cibuľu ošúpeme, feferónky očistíme a jemne nasekáme. Pridáme k mäsovej zmesi spoločne s vajciami, korením, horčicou, chrenom, soľou a korením. Zmes dobre prepracujeme, v miske uhladíme a necháme postáť v chlade.

Pred prípravou vytvoríme rukami karbonátky a zľahka ich obalíme v strúhanke. Smažíme na oleji. Podávame so zemiakovou kašou, alebo chlebom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy