Diabolské karbonátky

Ingrediencie na 6 porcií
  • Mäso - bravčové 500g mleté
  • Mäso - hovädzie 500g mleté
  • Pečivo - rohlíky 2ks
  • Mlieko 5PL
  • Cibuľa 2ks
  • Feferónka 2ks
  • Vajce 2ks
  • Korenie - čierne - mleté 1KL
  • Horčica - jemná 1PL
  • Chren 1PL
  • Vegeta 1KL
  • Tymián 1KL
  • Strúhanka
  • Olej na vyprážanie
  • Sol´

Rožky nakrájame na kusy a zvlhčíme mliekom. Keď zmäknú rozmrvíme ich vidličkou a pridáme k mäsu.

Cibuľu ošúpeme, feferónky očistíme a jemne nasekáme. Pridáme k mäsovej zmesi spoločne s vajciami, korením, horčicou, chrenom, soľou a korením. Zmes dobre prepracujeme, v miske uhladíme a necháme postáť v chlade.

Pred prípravou vytvoríme rukami karbonátky a zľahka ich obalíme v strúhanke. Smažíme na oleji. Podávame so zemiakovou kašou, alebo chlebom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy