Tvarohové lievančeky

Ingrediencie
  • Vajce 2 - zvlášť žĺtky a bielky
  • Vanilkový cukor 1 sáčok + 1 lyžička
  • Tvaroh 500g - mäkký
  • Mlieko 200ml + 2 lyžice
  • Múka - polohrubá 150g
  • Sol´ štipka
  • Olej - slnečnicový na smaženie
  • Smotana - kyslá 2 lyžice
  • Džem - čučoriedkový
  • Cukor - práškový na posypanie

V miske zmiešajte žĺtky a lyžičku vanilkového cukru a jemne našľahajte. Pridajte polovicu tvarohu, mlieko, múku a štipku soli.

Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a následne ho opatrne vmiešajte k cestu. Z neho lyžicou po častiach odoberajte a na rozpálenom oleji smažte lievance z oboch stran dozlatista.

Zvyšný tvaroh našľahajte s 2 lyžicami mlieka, sáčkom vanilkového cukru a smotanou, prípadne doslaďte.

Lievance odobte tvarohom a džemom, posypte cukrom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy