Tvarohové lievančeky

Ingrediencie
  • Vajce 2 - zvlášť žĺtky a bielky
  • Vanilkový cukor 1 sáčok + 1 lyžička
  • Tvaroh 500g - mäkký
  • Mlieko 200ml + 2 lyžice
  • Múka - polohrubá 150g
  • Sol´ štipka
  • Olej - slnečnicový na smaženie
  • Smotana - kyslá 2 lyžice
  • Džem - čučoriedkový
  • Cukor - práškový na posypanie

V miske zmiešajte žĺtky a lyžičku vanilkového cukru a jemne našľahajte. Pridajte polovicu tvarohu, mlieko, múku a štipku soli.

Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a následne ho opatrne vmiešajte k cestu. Z neho lyžicou po častiach odoberajte a na rozpálenom oleji smažte lievance z oboch stran dozlatista.

Zvyšný tvaroh našľahajte s 2 lyžicami mlieka, sáčkom vanilkového cukru a smotanou, prípadne doslaďte.

Lievance odobte tvarohom a džemom, posypte cukrom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy