Marinované kuracie krídelka

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mäso - kuracie - krídla 1600g krídelka
  • Maslo 100g
  • Zázvor 30g čerstvý strúhaný
  • Med 100g
  • Tymián
  • Pivo svetlé
  • Sol´
  • Olej 30ml
  • Cibuľa 100g červená
  • Mrkva 100g
  • Bobkový list 4ks
  • Korenie - nové 4 guličky
  • Korenie - čierne 8 guličky
  • Korenie - nové 4 guličky
  • Citrón 1ks
  • Pivo 500ml svetlé
  • Horčica - jemná 1PL
  • Sol´
  • Brusnice 200g

Rozpustené, vychladnuté maslo zmiešame so strúhaným zázvorom, medom, tymianom, trochou piva a soli. Do marinády vložíme krídelka, premiešame a necháme v chlade odležať.

Všetko spoločne vložíme do trúby a pečieme asi 30 minút pri 180°C. Mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky a orestujeme na oleji. Pridáme korenie, horčicu, olúpaný a na kolieska nakrájaný citrón.

Zalejeme pivom a varíme pod pokrievkou asi 20 minút. Po dvadsiatich minútach vyberieme korenie, omáčku rozmixujeme a pridáme brusnice. Krátko povaríme a dochutíme soľou.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy